Cursuri Actorie si Miscare Scenica

Cursuri pentru copii, tineri si adulti

Pentru copiii si tinerii ce vor sa se distreze, sa-si faca noi prieteni, Centrul Darclée este cea mai buna alegere. In cadrul cursurilor de actorie le vom satisface dorinţa de cunoaştere şi autodepăşire, îi vom implica emotional si creativ. Vor fi surprinsi de spontaneitatea, energia, naturaletea si seriozitatea pe care o vor manifesta alaturi de noi. Suportul Centrului de Pregatire Artistica va insemna un plus in dezvoltarea comportamentala si in formarea lor ca viitori adulti. Specialistul cu care se vor intalni este cunoscut prin talentul si daruirea sa pentru arta si creatie.

In cadrul cursurilor de actorie punem accent pe:

Socializare

Participarea la cursurile de actorie favorizeaza interactiunea intre copii si tineri cu varste apropiate, dar cu personalitati diferite. Pe tot parcursul sedintelor, copiii si tinerii vor dezvolta abilitati de comunicare si de integrare in grup si/sau medii noi.

Vocabular si cultura generala

Abordarea de texte, interpretarea de roluri in cadrul cursurilor de actorie permite cunoasterea si folosirea de noi cuvinte si expresii. Sensul si redarea corecta a acestora faciliteaza relationarea cu cei din jur. Copiii si tinerii se vor familiariza cu autorii pieselor respective, contextul social si istoric aferent. Participarea la cursurile de actorie si miscare scenica le va stimula interesul pentru lectura, cititul devenind o placere.

Dobandirea increderii in sine

In timpul cursurilor de actorie, copii si tinerii isi vor descoperi curajul. Emotiile si trairile proprii vor putea fi transpuse si exprimate in fata altor persoane. Isi vor dezvolta abilitatea de a sustine prezentari in public fara trac sau frica de esec, vor fi in centrul atentiei. Experientele, aprecierile le vor consolida increderea in fortele proprii, foarte folositoare atat la scoala, cat si in viata profesionala ulterioara.

Concentrare si memorie

Jocurile de improvizatie realizate la cursurile de actorie dezvolta atentia, capacitata de memorare, flexibilitatea in gandire viteza de reactie. Efortul intelectual de retinere a unor texte si roluri determina copiii si tinerii sa isi exerseze reprezentarea mintala.

Expresivitate

Notiunile practice de dictie si miscare scenica din cadrul cursurilor inlesnesc dezvoltarea capacitatilor de a se exprima. Copiii si tinerii vor fi provocati sa-si depaseasca limitele prin intermediul unor exercitii captivante de imaginatie. Vor exersa si deprinde tehnica vorbirii perfecte prin dictie, respiratie, intonatie, vorbire scenica. Vor invata sa improvizeze pe muzica, isi vor dezvolta abilitati de a-si manifesta expresivitatea corporala si a mimicii faciale. Se vor obisnui sa detina controlul miscarilor, gesturilor, vor intelege semnificatia si importanta cunoasterii “limbajului trupului” in viata cotidiana.

Personalitate, autocunoastere si autocontrol
Intalnirea cu “personajele” si maiestria transpunerii in rol favorizeaza participantii sa afle despre ei insisi, descoperind propria personalitate. Copiii si tinerii inteleg mai bine ce inseamna caracterul, valorile morale si felul in care emotiile influenteaza actiunile oamenilor. Cursurile de actorie si miscare scenica ii antreneaza in stapanirea si canalizarea emotiilor in mod pozitiv. Se vor obisnui sa isi construiasca reactii adecvate la diverse situatii. Vor fi provoacati sa isi contureze caracterul, sa isi dezvolte imaginatia si creativitatea.

Va asteptam la cursurile de actorie si miscare scenica ale Centrului Darclée.
Sedintele sunt organizate pe grupe de varsta : 9 – 11 ani, 12–14 ani, si 15-18 ani.
Participa prin completarea formularului:

Este greu de la nimic .. la putin. Apoi totul vine de la sine! Asa cum drumul oricat de lung incepe cu un pas, la fel si increderea ta incepe cu un click!

La cursurile pentru adulti, acestia isi pot raspunde la cat de bine se descurca cu ei insisi si cu ceilati. In timpul cursurilor se relaxeaza si se incarca cu energie, se destind, se joaca si pot fi oricine isi doresc.

Adultii vor intelege mai bine conceptul de inteligenta emotionala si motivele pentru care aceasta este importanta in succesul personal si profesional.

Beneficii personale si profesionale:

  • succes mai mare in cariera
  • relatii personale mai puternice
  • cresterea optimismului si a increderii
  • sanatate mai buna
  • abilitati de leadership
  • imbunatatirea comunicarii
  • mai putine conflicte
  • abilitati mai bune de rezolvare a situatiilor
  • cresterea sanselor de promovare.

Va asteptam la cursurile de actorie si miscare scenica ale Centrului Darclée.
Sedintele sunt organizate individual si pe grupe.
Participa prin completarea formularului:

Asadar, punctul de plecare este raspunsul la intrebarea: Ce se intampla in interiorul meu?.

avem un loc si pentru tine

indrazneste si viseaza