Cenuşăreasa

Pornind de la una din capodoperele literaturii pentru copiipovestea imaginată de Charles Perrault transcende timpul și granițele geografice regasindu-se adaptata in Spectacolul Cenuşăreasa la Centrul de Pregătire Artistică Darclee din Constanta.

Proiectul pus in scena de către actrița Georgiana Mazilescu devine o poveste cu talc, un tur de energie, umor si sensibilitate datorat copiilor de la clasa de actorie si miscare scenica: Aida Gavrilă, Thea Ene, Irina Bălan, Mara Sabău, Sofia Marin, Alessia Nicula, Maria Marcu, Mihai si Andrei Iordache

Povestea din „Cenuşăreasa” urmăreşte soarta unei tinere fete al cărei tată negustor se recăsătoreşte după moartea mamei ei. Din nefericire ea ajunge la mila noii familii geloase şi crude. Este forţată să devină servitoarea lor, fără a fi respectată, fiind acoperită cu funingine, reproșuri şi ocară. Însă firea ei blândă și bună o face sa nu-i judece pe cei care se poartă urât cu ea, fiind hotărâtă să onoreze cuvintele mamei sale aflate pe patul de moarte „de a fi curajoasă şi îngăduitoare”.Cenușăreasa își găsește refugiul în visuri și speranțe, o lume interioară unde  frumusețea sufletului său si bunătatea nu sunt oprite de greutăți.

Ajutată de bunii ei prieteni șoriceii și zână ajunge la balul mult visat;

întocmai unui triumf al meritului, grația si strălucirea Cenușăresei impresionează inclusiv pe prinț. Bucuria de a fi cunoscut-o durează foarte puțin pentru acesta, căci Cenuşăreasa părăsește balul. Pierde însă pe treptele palatului pantoful de cristal, singura dovada a faptului că a cunoscut-o transformată in căutarea si recunoașterea iubirii adevărate.

Încercările prin care prințul trece pentru a găsi proprietara pantofului sunt în lumea adesea superficială și înșelătoare ca o odisee în căutarea autenticității și adevărului .

În aceasta lume, uneori nedreaptă și dificilă, protagoniștii reușesc sa infatiseze publicului o poveste profund emoționantă și inspirațională despre transformarea interioară, descoperirea și valorificarea propriilor calități pentru care merită aplauze si FELICITĂRI!