Profesorii formatori in Centrul Darclee formeaza echipa de care suntem mandri si pe care ne bazam in toate realizarile prezente si viitoare.

Cu ajutorul lor totul devine posibil. Va invitam sa-i cunoasteti!

Andreea Ifrim Formator Arte Vizuale

Licentiata in Arte Vizuale si cu un master in Arte Plastice in curs in cadrul Universitatii “Ovidius” din Constanta, este membru stagiar al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, filiala Grafica din Bucuresti. Anii de studiu din mediul universitar la specializarile Pedagogia Artelor Plastice si Decorative, Educatia Vizuala prin Studiul  Peisajului si Figurii (program masteral) si-au pus amprenta asupra evolutiei sale artistice, astazi detinand un portofoliu de participari la expozitii nationale si internationale de arta, tabere de creatie si actiuni de voluntariat. Dornica sa impartasesca din cunostintele acumulate despre marii pictori si secretele frumosului, are in acelasi timp vointa tenace de a-si intelege cursantii, de a le pune in valoare creatiile si talentul. Centrul Darclee ii doreste succes in activitate si realizari profesionale.

“Pentru mine, arta e o nestemata calita prin focul framantarilor fiintei, cizelata de  ratiunea inimii. “

Prof. Andreea Ifrim

Maria Nicoleta Seceleanu - Formator Arte Vizuale
Maria Nicoleta Seceleanu Formator Arte Vizuale
Absolventa a Universitatii Nationale de Arte Bucuresti si cu un master in Arte plastice in cadrul Universitati “Ovidius” din Constanta, cu o deosebita daruire fata de arta si design doreste sa transmita mai departe cunostintele acumulate in anii de studiu.
De la o varsta frageda a studiat pictura, grafica si design-ul vestimentar, iar cu determinare si perseverenta a participat la concursuri nationale si internationale, fiind apreciata cu premii si diplome de excelenta.
De la inceputul carierei si-a descoperit inclinatia pentru pedagogie, pe care si-a cultivat-o in activitatea din scolile si centrele de arta. Capacitatea de a motiva evolutia artistica a fiecarui elev, i-a adus satisfactii profesionale care sunt intr-o continua dezvoltare.
“Fiecare om poate fi artist pentru ca arta sta in firea omului. Cu multa daruire si
munca, orice om va dobandi cu timpul forma desavarsirii artistice.”
Prof. Maria Seceleanu Gâgã
Iulia Stãnei Formator Canto/Teatru Muzical

Absolventă a Facultăţii de Arte din cadrul Universității ”Ovidius” din Constanța, cu specializarea în Interpretare Muzicală – Canto (program licență) si Arta Spectacolului Liric (program master) la clasele prof. univ. dr. habil. Nicoleta Ardelean şi prof.univ.dr. habil. Ioan Ardelean îsi începe activitatea didactică in anul  2017 in cadrul Centrului Cultural Constanta “Teodor T. Burada”.  Se alatura echipei de formatori ai Centrului Darclee in anul 2019 si ocupă concomitent locul de c.d. aux acompaniator la UOC. Un an mai tarziu obtine postul de asist.univ.drd., specializarea Interpretare Muzicală – Canto si urmeaza studiile doctorale la Universitatea de Arte “George Enescu” din Iași, domeniu Muzică.

Cariera sa didactică se împletește armonios cu activitatea artistică, colaborând cu Teatrul Naţional de Operă şi Balet ”Oleg Danovski” din Constanţa  pentru  spectacole in tara si strainatate (Germania). Se bucura de  aprecierile primite pe tot parcursul anilor pentru participarile sale la concerte, recitaluri, spectacole, turnee, sesiuni de comunicări ştiinţifice, concursuri la nivel national si internațional, obținând numeroase premii şi diplome de excelenţă.

Ca toti membrii familiei sale, de mic copil a iubit muzica si a studiat cu perseverenta vioara şi pianul. Îndrăgostită de arta cântului vocal, preocupările sale artistice-intelectuale roiesc în jurul perfecțiunii cântului.

Rodica Iftime Formator Canto/Pian

Licențiată în Arte, profilul Muzica, specializarea Pedagogie Muzicală în cadrul Universitatii de Arte „George Enescu” Iași alege mai intai Muzica Instrumentală la Liceul de Artă din Bacău. Adora teatrul si muzica pe care le imbina perfect cu activitatea pedagogica îmbratisandu-le cu entuziasm, devotament si implicare.

A format un numar impresionant de copii, ajutandu-i sa-si dezvolte talentul, a infiintat grupuri vocale  participând la diverse evenimente: concerte, recitaluri, spectacole, emisiuni TV. Mulți dintre copiii instruiți de prof. Rodica Iftime  au obținut premii importante la concursurile și festivalurile de muzică ușoară naționale și internaționale, iar unii au ajuns finaliști în emisiunile concurs  de talente: „Next Star”, „KIDSing”, „X Factor”, „DreamStar Junior Music Contest”- sau au fost selectați pentru „Vocea României”. In ultimii 2 ani participarile la concursurile on-line ale copiilor pe care-i initiaza artistic au imbogatit colectia de diplome si trofee.

Cu experienta sa pedagogica reuseste sa-si automotiveze copiii  pentru a participa la competitii, iar rezultatele lor ii incurajeaza sa devina din ce in ce mai buni in actul muzical-interpretativ. Insusirea corecta a tehnicii vocale si instrumentale cat si dezvoltarea personala prin muzica a celor pe care-i pregateste prof. Rodica Iftime reprezinta scopul si crezul in dificila dar frumoasa misiune pe care si-a ales-o.

Georgiana Mazilescu Formator Actorie si Miscare Scenica

Absolventa a Universitatii “Hyperion”, Facultatea de Teatru, sectia Actorie, clasa profesorilor Rodica Mandache si Eusebiu Stefanescu este de mai bine de 10 ani actrita la Teatrul de Stat Constanta. Fie ca fost distribuita sa joace in piese  istorice, de comedie sau tragedie, rolurile primite sunt interpretate la un inalt nivel artistic. Se remarca prin concentrarea asupra evenimentelor istorice in piesele cu specific, e plina de umor in comedii si transmite emotii puternice in piese de teatru gen tragedie . Traieste personajele la intensitate maxima, le intelege,  convietuieste cu ele,  le integreaza povestile in viata lor.  Pentru ca scena e parte din viata ei si  locul special creat pentru a se desavarsi,  Centrul Darclee  ii pune la dispozitie scena , un nou rol si o noua provocare.

Paula Pintilie-Iordan Formator Balet/Dans

Un talent nativ coroborat cu multa munca si determinare sunt principale atribute ce o definesc. Sportul de performanta practicat de tanara artista timp de 7 ani a avut influenta asupra modului de viata, sanatatii, personalitatii stimuland totodata spiritul competitiv. Primele medalii obtinute la gimnastica artistica au incurajat-o mai mult, hotarand  sa probeze  dansul. Este atrasa de dansul modern, iar mai apoi de dansul clasic si  contemporan. Evolutiile ei artistice pe scenele din tara la concursuri, multe dintre ele cu participare internationala ii aduc importane premii, dar mai ales recunoastere pentru talentul si gratia demonstrate.  Alaturi de dans, preocuparile ei includ si  pregatitrea altor copii si tineri pentru a deveni la randul lor artisti. Centrul Darclee ii doreste  succes in continuare si ii acorda sprijin  in demersul  profesional.

Sergiu Petre Formator Chitară clasică
Formator Chitară clasică
Absolvent al Conservatorului “George Enescu” din Iasi este cunoscut in Constanta pentru
rezultatele exceptionale obtinute de elevii săi la vioara si chitara.
Pasionat de muzica (a studiat pianul, vioara, viola, chitara, a facut parte dintr-un grup vocal) a
format elevi – instrumentisti foarte buni si coruri pe care le acompania si a ales cariera
pegagogica. Continuă sa-i indrume si azi pe cei ce doresc sa studieze chitara clasica la Centrul
Darclee: copii, tineri si adulti.
Diferit de repertoriul cu care au fost obisnuiti elevii Colegiului “Regina Maria” din Constanta ,
unde profesorul Sergiu Petre a activat timp de 15 ani, metodele abordate la Centrul de
Pregatire Artistica Darclee si lucrarile sunt agreate impreuna cu participantii la cursuri.
Cu multa pasiune pentru acest instrument
“chitara este sufletul unei vacante, al unei calatorii, n-as renunta la ea.Oricand poti sa
reproduci o melodie si sa canti sau sa acompaniezi si sa fii sufletul
petrecerii, ceea ce mi s-a intamplat si inca mi se mai intampla. Si e placut….!
prof. Sergiu Petre