Cursuri canto

Cursuri de canto clasic şi canto muzică uşoară

Muzica vocala produce reactii emotionale si trairi sufletesti de mare intensitate. Are efecte pozitive asupra inimii si gandurilor atat pentru cei care canta cat si pentru cei ce o asculta. Centrul de Pregatire Artistica Darclee vine in sprijinul celor dornici sa cante, sa se afirme sau sa obtina performante. Cursurile de canto ale Centrului Darclee au rolul de a dezvolta ritmul si auzul muzical, expresivitatea timbrala si ambitusul vocal. Calitatile vocale  identificate, vor fi incadrate corespunzator pentru imprimarea  unei pregătiri adecvate și corecte fiecărui cursant, după tipul de voce.

Ce este vocea?

Vocea umana se presupune a fi primul instrument muzical ce a precedat apariţia limbii vorbite. E cel mai fragil instrument,e  unic şi vibrant,  reuşind  să pătrundă în sufletul oricarui om si sa produca emotii. Locuind  înăuntrul fiecaruia, vocea e singurul instrument care are viaţă. In lipsa respiraţiei, vocea – cel mai natural instrument,  n-ar putea exista.

Ce se învață la cursurile de canto?

A cânta este forma de exprimare a unor stări interioare transpuse pe o paletă largă de sunete, rezonand cu viaţa. A cânta este arta de a da glas trăirilor sufleteşti descoperind frumuseţea vocii  pentru a fi pusa în valoare .

Ce se învaţa la cursul de canto?

Profesorul de canto ajuta participantii la curs să se descopere,  exprimandu-se  în mod creativ, prin intermediul  mijloacelor specifice cântului. Se pune accent pe:

  • cunoasterea aparatului vocal şi a sistemului respirator
  • regulile de igienă vocală si respiratie corecta
  • descoperirea glasului
  • însuşirea tehnicii vocale
  • educarea urechii muzicale
  • înţelegerea muzicii
  • cresterea încredere în sine
  • autodisciplina
  • recreere

Tinerii şi adulţii  pot opta pentru cursurile de canto clasic; acest stil  necesită un aparat vocal care să nu fie în curs de dezvoltare.

Cursurile de canto muzică uşoară sunt accesibile tututor categoriilor de varsta: copii, tineri şi adulţi.

Cursurile de canto sunt individuale. Au o durata de 50 minute si se desfasoara la Centrul Darclee, inclusiv in perioada vacantelor scolare.

Vino la o auditie pentru a-ti evalua aptitudinile vocale!

avem un loc si pentru tine

indrazneste si viseaza