Cursuri balet

Din dorinta de a impartasi pasiunea pentru aceasta arta, Centrul Darclee a creat copilului dumneavastra un mic univers al baletului. Considerat dintotdeauna mai mult decat un sport, baletul sta la baza celor mai multe stiluri de dans. Tehnica de bază pentru toți cei ce-l vor practica consta in invatarea pozitiilor, miscarii bratelor si picioarelor. Participarea copiilor la cursurile de balet le ofera ocazia de a-si descoperi propriul corp si dezvolta simtul artistic. In acordurile muzicii clasice , coregraful pune in scena o “poveste” si baletul devine model de gratie divina, fluiditate, eleganță.

Modul grupa prescolari
Modulul a fost conceput pentru incurajarea armonizarii dansului cu magia miscarii incepand cu cea mai frageda varsta. Sunt imbinate jocul creativ cu muzica si coregrafia intr-o “aventura narativa” ce deschide copiilor apetitul pentru educatia artistica. Introdusi intr-o lume plina de gratie, micutii isi dezvolta concomitent capacitatea de concentrare asupra urmarii indrumarilor si coordonarea motrica.

 

Modul grupa 8-10 ani

Pregatirea in cadrul acestui modul pune accent pe postura, tinuta si comportamentul copiilor, pe imbogatirea vocabularului cu termeni specifici baletului. Varsta permite acestora sa fie mai mandri de munca lor, sa devina disciplinati, sa manifeste respect pentru actul artistic. Pot fi evaluate capacitatea si aptitudinile individuale pentru balet, luand în considerare personalitatea copilului si dorinta sa de a dansa. Copiii inzestrati cu potential și entuziasm pot fi selectati sa adere la programul de cursuri de nivel pre-profesional.

 

Modul grupa 10-14 ani

Adolescentii sunt bineveniti in Centrul de Pregatire Artistica la orice varsta, indiferent de experienta detinuta. Profesorii Centrului Darclee sunt sensibili la dezvoltarea lor fizica si psihică si pun in valoare calitatile fiecarui participant la cursuri. Le este permis tinerilor dansatori sa se exprime prin exerciții potrivite stadiului lor de dezvoltare fizică și psihică. Sunt indrumati prin exercitiile de balet (la bara si centru) sa progreseze spre combinatii mai complexe. Cei mai pregatiti dintre ei pot incepe lucrul pe pointe.

 

Centrul Darclee realizeaza periodic proiecte artistice si spectacole de balet, dedicate iubitorilor de balet clasic sau publicului traditional.
Participarea la cursuri pe fiecare modul necesita constituirea grupei.
Grupele includ maximum 10 participanti.
Va asteptam la cursurile de balet completand formularul:

avem un loc si pentru tine

indrazneste si viseaza