Cursuri pian

De ce cursuri de pian?

Pianul – cel mai “desăvârşit” instrument muzical are puterea de a te transpune într-o altă lume, cea a sunetelor perfecte. Pianul poate inlocui o intreaga orchestra si poate fi armonizat usor cu orice instrument sau voce.  Este unicul instrument ce ofera o pregatire muzicala ampla si multilaterala, cuprinzand o paleta larga de culori muzicale.

Studiul muzicii instrumentale este o responsabilitate dar şi o împlinire în acelaşi timp. A studia pianul înseamnă a-ţi forma un sistem de valori printr-un mod de gândire inteligent. Lecţiile de pian conduc la dobandirea abilităţilor cognitive,  îmbunătăţirea memoriei si a coordonării neuro-motorii , autodisciplina.

In cadrul Centrului Darclee ne-am  propus sa dezvoltam capacitatea de concentrare ce va influenta memoria auditiva, vizuala  si frazarea muzicala. Impreuna cu participantii la cursurile de pian  sunt abordate  intai piese usoare, corespunzatoare nivelului si varstei lor . Sunt utilizate partiturile clasice si apoi, in functie de preferinte, se recurge la genuri multiple.

Pe ce punem accent la cursurile de pian?

In cadrul cursurilor de pian punem accent pe:

• Atitudine, tinuta si pozitie corecta la pian
• Dezvoltarea auzului muzical si al ritmului
• Memoria si  frazarea muzicala
• Tehnica instrumentala

Literatura pianistică bogată în stiluri si genuri ingaduie descoperirea frumuseţii melodiei si a armoniei prin identificarea elementelor de limbaj muzical. Deoarece pianul este un instrument complex, multilateral, acesta necesită  în primul rând răbdare si apoi consecvenţă.  Ca în orice artă, procesul de învăţare este infinit:

De cand se pot face cursuri de pian?

Cursurile de pian sunt individuale şi pot fi frecventate începând cu vârsta de 5 ani. Pot beneficia toti cei ce aleg pianul din hobby sau pentru o pregatire muzicala ampla.

Durata unei sedinte de curs este de 50 min, iar pregatirea se realizeaza in cadrul Centrului Darclee, inclusiv in perioada vacantelor scolare.

Vino sa te intalnesti cu magia muzicii in faţa clapelor albe şi negre. Te va fermeca într-un  mod unic, pentru totdeauna!

avem un loc si pentru tine

indrazneste si viseaza