Cursuri chitara

La Centrul de Pregatire Artistica Darclée, chitara clasica poate fi cunoscuta si indragita la orice varsta!
Participarea la cursuri de chitara de la o varsta frageda inseamna a pune bazele unei pasiuni pentru toata viata. Recomandat cu incepere de la varsta de 9 ani, studiul chitarei disciplineaza, îmbunătățește memoria, coordonarea, increderea in sine și inteligența copilului. Cursurile de chitara ajuta participantul la deschiderea orizontului, aprofundarea cunostintelor despre fenomenul muzicii din punct de vedere intelectual si emotional.

Copiii si adolescentii percep chitara ca pe un prieten. Pot sa o cunoasca inclusiv alaturi de unul sau ambii parinti sau un alt membru al familiei. Odata cu pasiunea de a canta, sunt favorizate conturarea personalitatii, atentia distributiva, concentrarea de durata, vointa, inteligenta emotionala, gandirea analitica. Cunoasterea chitarei clasice constituie baza de cunostinte necesara doritorilor de a canta flamenco, chitara acustica si chitara electrica.

Tinerii si adultii ce urmeaza cursurile de chitara recunosc in scurt timp amplificarea puterii lor de concentrare si imbunatatirea memoriei. Isi dezvolta abilititatile de gestionare a timpului cu maxima eficienta, iar adaptarea multifunctionala devine o realitate. Alegerea acestui instrument poare fi considerata un act terapeutic, de eliberare a stresului acumulat in cursul unei zile obositoare.

In cadrul cursurilor individuale si/sau grup, participantii vor cunoaste instrumentul si pozitiile corecte de abordare a chitarei. Fiecare viitor chitarist sau iubitor de chitara va dobandi abilitati in ciupitul coardelor, improvizatie si acompaniament ritmic.

Cursuri chitara clasica – accente din continut

Sub indrumarea profesorului se pune accent exersand:

  • Aplicarea notiunilor metodologice muzicale
  • Studiul tehnicilor specifice instrumentului
  • Concentrarea simultana la înălțimea sunetului, ritm, digitație, nuanță.
  • Citirea si redarea corecta a partiturii muzicale
  • Multiple tehnici de ciupire
  • Precizie ridicata a mainii stangi
  • Repertoriu diversificat de interpretare

Copiii, tinerii si adultii ce vor urma cursurile de chitara vor putea sa interpreteze ei insisi melodiile favorite. Beneficiile mentale, emoționale și fizice ale cântatului la chitară, merită efortul depus!

Va asteptam la cursurile de chitara ale Centrului Darclée.
Sedintele sunt organizate individual.
Puteti completa formularul acum:

avem un loc si pentru tine

indrazneste si viseaza