Povești de Crăciun alese cu inimile grupurilor de copii de la cursurile de arte înnobilează atmosfera specială a sărbătorilor de la Centrul de Pregătire Artistică Darclée din Constanta. În perioada cuprinsa intre 17-21 decembrie 2022, publicul invitat de organizator a fost părtaș poveștilor magice cuprinse in program.
Prima poveste de Crăciun este dezvaluita de cei mai tineri artiști de la Centrul de Pregătire Artistică Darclée, oferind părinților spectatori momente in premiera de pian, voce și dans clasic.
Prin puritatea și inocența interpretării, micuții artiști reușesc să atingă inima prof. Iulia Stănei si mai ales sa înduioșeze părinții prezenti. Zbor, plutire și zambete însoțesc pașii micuțelor balerine, îndrumați cu măiestrie de instructorul lor, Paula Pintilie.
După evolutia lor, s-au adunat langa bradul de Crăciun:
Alexandra Costea, Maria-Sofia Brăilescu, Maria-Iris Ştefan, Sofia Rovina, Sofia-Ștefania Bălașa, Ana-Victoria Shanazo, Elisabeta Boancheș, Vlad-Andrei Popescu.
O nouă poveste de Crăciun elogiază spiritul minunatei sărbători prin Spectacolul oferit de copiii grupului de actorie de la Centrul de Pregătire Artistică Darclée. Personajul din povestea lui Ebenezer Scrooge este un bătrân hapsân care ii priveste cu ură și inimă de gheață pe toți cei din jur. În Noaptea de Ajun, Scrooge are însă parte de o călătorie uimitoare și pe alocuri înfricoșătoare în urma căreia acesta se schimbă.
În povestea despre resemnare, iertare și dăruire, pusă cu profesionalism in scenă de actrița Georgiana Mazilescu, reușita interpretare aparține copiilor:
Ariana-Sofia Gănescu , Beatrice Marchiș, Maia-Ioana Olaru, Thea Ene, Yanna Vataman
La prima lor reprezentație in fața publicului, copiii grupului de dans modern prezenți in Spectacol si-au evidentiat vitalitatea și dinamismul, specifice varstei. Cu o coregrafie creativă, cu tema și variație in unitatea ce aparține indrumatorului lor, Paula Pintilie, si-au meritat aplauzele primite:
Aida Gavrilă, Aneliss Geomadin, Daria Gavrilă, Maria Vulcan , Maria-Sofia Brăilescu , Melissa Geomadin.
Momentul retrăirii intense a Nașterii Domnului reușește sa emotioneze și in acest an pe cei prezenți la Centrul de Pregătire Artistică Darclée. Intitulate Povești de Crăciun, cele 3(trei) concerte au insumat povesti răsunător interpretate de copii și tineri la chitara, pian și voce.
Muzica propusă de prof. Sergiu Petre in cadrul programului de chitara clasică a oferit interpretilor posibilitatea de a-i provoca sa apeleze la cunoștințele și aptitudinile tehnico-interpretative dobandite la cursuri. Alaturi de colindele tradiționale, din program au făcut parte lucrarile compozitorilor Francisco Tarrega, Isaac Albeniz, Mauro Giuliani, J.S. Bach, J.Leonardo Rojas. Prin varietatea elementelor de expresie a chitarei, au reușit sa redea povesti de Crăciun proiectate către inimile ascultătorilor:
Anamaria Ciocan, Andreea Naum, Andrei Tănase, Ilinca Oprea, Mara Talpău, Mihai Teaci, Octavian Albu, Veronica Alexandroaia, Vlad Vasilescu.
Colinde, un repertoriu bogat de piese muzicale interpretate vocal și la pian sunt cuprinse în programul oferit de copiii pregătiți de prof. Rodica Iftime. Studiul muzical din ultimile luni și implicarea dezvăluie farmecul unor noi povesti de Craciun. Cuprinși de emoție, părinții și apropiații ce le-au fost alături au primit cu bucurie cadourile muzicale dăruite de:
Alexandru Bancu , Anastasia Pîrvulescu, Georgia Chalkiadaki, Maria-Amalia Marin, Melissa Geomadin, Rania Nejem , Rareș-Ioan Crețu.
24 Povești de Crăciun au răsunat deopotrivă în sufletele tuturor celor prezenți în sala de la Centrul de Pregătire Artistică Darclée. Copii si tineri talentati ce își pregatesc vocea și/sau studiaza pianul împreună cu prof. Iulia Stănei au povestit Crăciunul în 24 de interpretări muzicale unice. În acord cu Sărbătorile de iarnă au fost cucerite forme de expresie dulci și călduroase prin darul de preț al fiecărui interpret în parte:
Aida Gavrilă, Alexandra Popa, Ana-Victoria Shanazo, d-na Andreea Larisa Petre-Neacșu, Ernest Marcu, Iulia Vârtej, Natalia Neagu, Vlad Popescu.
Povești din atelierele de creație ilustrând frumusețea tradițiilor românești și a sărbătorilor de Crăciun sunt redate de grupurile de copii de la Arte Vizuale. Cu folosirea elementelor de limbaj plastic, teoria culorilor, compozițiile lor care incanta ochii și inimile privitorilor fac parte din expoziția de lucrări cu tematică, coordonată de prof. Andreea Ifrim și Maria Seceleanu-Gâgă .