I love theater

Aflat la prima sa editie si desfasurat in perioada 20.06-10.09.2020,  I love theater – proiect dedicat copiilor/tinerilor ce iubesc teatrul a fost lansat la Constanta din initiativa actritei Georgiana Mazilescu – formator in cadrul Centrului de Pregatire Artistica DARCLEE.  
Obiectivul principal al proiectului – dezvoltarea personala prin actorie a vizat implicit integrarea in grup/mediu nou, consolidarea increderii in sine, cresterea interesului pentru lectura, vorbirea scenica si controlul miscarilor.
 
Copiii si tinerii înscriși in perioada de vara la cursurile de actorie si miscare scenica, repartizati pe grupe de varsta au fost beneficiarii acestui proiect.
 
 
Proiectul s-a concretizat intr-un program de pregatire cu finalitate in prezentarea unui moment artistic de catre fiecare dintre participanti: individual, impreuna cu un(o) partener(a) sau in grup.
 
In programul de pregatire al celor doua grupe, pe categorii de varsta: 9-11 ani si 12-17 ani au fost cuprinse exercitii de dictie, de dezvoltare a imaginatiei, jocuri de actorie, folosirea tehnicilor de pronuntie, intonatie, respiratie si lucru pe text: poezie, monolog, piese de teatru.
 
Cele  doua grupe de copii si tineri au evoluat in fata unui public restrans si au fost urmarite cu mare interes si admiratie in sala Centrului Darclee.
In programul artistic prezentat de grupa de varsta 9-11 ani  au fost incluse un set de exerciții sjocuri de improvizatie , selectate de formator in scopul dezvoltarii abilitatilor de inter-relationare in contexte variate, activarii atentiei, concentrarii si vitezei de reacție. Antonia, Bianca-Ana,Cara-Nicole, Luca si Rebeca au realizat individual cate o proba de exersarea vorbirii scenice prin interpretarea unor povestiri alegorice in versuri .
Tinerii grupei de varsta  12-17 ani, doritori de cunoaștere a sinelui s-au prins în cerc și și-au acordat sufletul având încredere în cel de lângă ei, devenind aproape parteneri. In interpretarea unor roluri distribuite,  Alina, Ștefania, Alice-Lidia, Oana, Emma, Miruna, Alexandru,Iustin, Marian, Vladimir, Andrei au jucat cu credință și adevar in fragmente din piesele marilor I.L.Caragiale, A.P.Cehov, C.Goldoni.
 
Felicitam participantii pentru entuziasmul, seriozitatea si implicarea cu care au explorat, invatat si repetat impreuna!
 
Multumiri, Georgiana Mazilescu!