Iulia Stãnei

Absolventă a Facultăţii de Arte din cadrul Universității ”Ovidius” din Constanța, cu specializarea în Interpretare Muzicală – Canto (program licență) si Arta Spectacolului Liric (program master) la clasele prof. univ. dr. habil. Nicoleta Ardelean şi prof.univ.dr. habil. Ioan Ardelean îsi începe activitatea didactică in anul  2017 in cadrul Centrului Cultural Constanta “Teodor T. Burada”.  Se alatura echipei de formatori ai Centrului Darclee in anul 2019 si ocupă concomitent locul de c.d. aux acompaniator la UOC. Un an mai tarziu obtine postul de asist.univ.drd., specializarea Interpretare Muzicală – Canto si urmeaza studiile doctorale la Universitatea de Arte “George Enescu” din Iași, domeniu Muzică.

Cariera sa didactică se împletește armonios cu activitatea artistică, colaborând cu Teatrul Naţional de Operă şi Balet ”Oleg Danovski” din Constanţa  pentru  spectacole in tara si strainatate (Germania). Se bucura de  aprecierile primite pe tot parcursul anilor pentru participarile sale la concerte, recitaluri, spectacole, turnee, sesiuni de comunicări ştiinţifice, concursuri la nivel national si internațional, obținând numeroase premii şi diplome de excelenţă.

Ca toti membrii familiei sale, de mic copil a iubit muzica si a studiat cu perseverenta vioara şi pianul. Îndrăgostită de arta cântului vocal, preocupările sale artistice-intelectuale roiesc în jurul perfecțiunii cântului.